Wie ben ik

Aangenaam! Mijn naam is Paulette.

Sinds september 2014 werk ik als Draagconsulent in Spijkenisse e.o.

Op 30 juni 2013 werd mijn dochter Floortje geboren. De lang gekoesterde wens voor een kindje kwam toen uit.

Omdat ik tijdens mijn zwangerschap helaas depressief raakte en dit over ging in een Postnatale Depressie, zocht ik een manier om de band met Floortje te verbeteren.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik steeds opnieuw bij dragen uit. Nadat ik met een geleende ringsling en rekbare doek begon te dragen, merkte ik dat het ons heel erg goed deed. Door haar dichtbij me te dragen en op deze manier veel lichamelijk contact te hebben, merkte ik dat mijn “moedergevoel” steeds meer begon te komen. Ondertussen is onze band ontzettend sterk en hecht!

In 2016 werd mijn tweede dochter, Jasmijn, geboren. Haar ben ik in de kraamweek al gaan dragen, wat ons erg goed heeft gedaan. Jasmijn draag ik nog altijd als we naar buiten gaan en soms ook nog binnen als ze dat fijn vindt. Floortje vindt het soms nog fijn om na een dagje uit het laatste gedeelte nog door mij of papa gedragen te worden.

Omdat ik merkte dat er vaak een taboe rust op problematiek rond hechting/depressie etc rond zwangerschap en bevalling en omdat ik graag mijn ervaring wil delen om anderen te helpen, ben ik de opleiding tot Draagconsulente gaan volgen aan Die Trageschule Dresden.

Ik hoop mijn liefde voor het dragen door te kunnen geven en ik hoop iedereen die graag (beter) wil leren dragen een helpende hand te kunnen bieden!

Hoe doe ik dat?

-Ik heb de basiscursus en de vervolgcursus en certificering gevolgd aan Die Trageschule Dresden (TSD1, TSD2 en TSD3)
-Ik geef voorlichting aan zwangeren in verloskundigenpraktijken
-Ik geef voorlichting tijdens (kraam)beurzen in ziekenhuizen etc.
-Ik geef consulten en workshops om ouders te leren/helpen knopen of te leren/helpen dragen met een drager
-Ik vertel tijdens babyshowers over dragen