SSC / Voorgevormde drager

Een SSC, oftewel Soft Structured Carrier, of voorgevormde drager, is een ergonomisch draagsysteem dat vaak sluit door middel van gespen en/of banden die je kunt knopen,

Het voordeel van een SSC is dat hij vaak heel makkelijk in gebruik is. Je klikt hem zo om, waarbij je kindje vaak al gelijk helemaal in de juiste houding zit. Vooral als je het niet ziet zitten om een draagdoek te knopen, of daar om een bepaalde reden niet toe in staat bent, kan een SSC een hele goede keuze zijn.

Het nadeel van een SSC is dat ze niet op maat van je kindje gemaakt worden. Een draagdoek vormt zich helemaal naar jouw lichaam en het lichaam van je kindje. Een SSC is al helemaal gevormd en niet iedereen vindt dezelfde drager voor zichzelf prettig dragen.

Het verstandigste is om er een aantal te passen met je kindje, zo kun je proberen welke drager voor jou en je kindje het prettigste is.

Er zijn verschillende merken SSC’s, waarvan onder andere Manduca, ErgoBaby, Tula, Rose&Rebellion, Boba en Emeibaby de bekendste zijn.