Knoopwijzen voor zwangeren – ftzb

Tijdens je zwangerschap gebeurt en verandert er een heleboel in je lichaam. Je hormoonhuishouding verandert, je buik groeit en je spieren, banden en pezen moeten harder werken om het extra gewicht dat je tijdens je zwangerschap meedraagt op te vangen. Ook wordt je bekken extra belast, omdat er extra druk op staat en het ruimte maakt om straks je baby te kunnen laten passeren.

Je groeiende buik en het extra gewicht dat je draagt veranderen het zwaartepunt van je lichaam, wat invloed heeft op je houding. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten als rugpijn, pijn in het bekken en vermoeidheid ontstaan.

Met de knoopwijzen die ik je leer, kun je je draagdoek gebruiken om je lichaam te ondersteunen. Je helpt je lichaam zo optimaal de eigen houding te verbeteren en te ondersteunen.

Het gebruik van je doek helpt je dan bij:

  • Ontlasting van je bekkenbodem
  • Verbetering van rugklachten
  • Ondersteuning van je buikspieren
  • Oprichting van je wervelkolom
  • Stabiliteit en evenwicht

Tijdens het consult gaan we aan de slag met 6 verschillende knooptechnieken, die je na afloop van het consult ook mee op papier naar huis krijgt. Zo kun je de knopen afwisselend gebruiken naar hoe jouw behoefte op dat moment is. Alle knopen zijn ontwikkeld door het FTZB in Duitsland, in samenwerking met verschillende artsen en deskundigen op het gebied van zwangerschap en lichaamshouding.

Ben je benieuwd of deze knoopwijzen voor jou geschikt zijn? Neem dan gerust contact op zodat ik met je kan overleggen.